5 dingen over een giraf die je nog niet wist!

5 dingen over een giraf die je nog niet wist!

Iedereen weet het misschien al, maar de dieren op mijn website verwijzen naar mijn drie prachtige kinderen en zo vinden we een giraf en pinguïn in het logo. De stellen mijn twee oudste kinderen voor en dan mijn derde is een walvisje en voor degene die goed zoeken vind je die ook op de website. 

Het wordt dus eens tijd om eens 10 dingen over de giraf te vertellen en aangevuld met leuke activiteiten voor met de kindjes. 

1) De geboorte van een girafje start met een dikke bult

We weten wel allemaal dat een geboorte toch niet echt pijnloos is, maar voor een baby girafje start het toch direct met een goede val. Ze vallen maar liefst van 2 meter hoog

 Pak een plooimeter en plooi deze volledig uit. Laat ze deze naast zichzelf houden en toon hoe hoog 2 meter is. 

In januari is babygiraf Valeye geboren, ze heeft al direct 7 broertjes en zusje! Gesproken van een grote familie. 

Als je even niet naar de dierentuin kan, zie je hier toch even de geboorte van een baby giraf in 2017. Uiteindelijk worden ze gemiddeld 5 meter groot! 

 

2) Ze leven op de savanne en niet in de jungle

Groovy Magnets behang Savanne giraf krijtbord withbabylove
Magnetisch krijtbehang van Groovy Magnets - beschikbaar bij With Baby Love

De grootste savanne vinden we in Afrika waar het minimum 21 graden is. Dus haal die zonnebrillen maar boven. Het ergste van al is dat er geen tot weinig plantjes of groen is. Dus even de schaduw opzoeken zal enkel kunnen in de schaduw van een giraf. 

 Kan jij een giraf tekenen door slechts een handje uit te steken? Knutsel zelf in een handomdraai een giraf op een blad papier en teken de savanne er rond. Het stappenplan van de Zoo van Antwerpen legt je uit hoe je hier aan begint

 

3) De drolletjes zijn eigenlijk immens klein voor zo'n immens dier

 Ze doen hun behoeften al lopend en mijn kinderen vinden het wel leuk, want zo vinden ze de weg weer naar huis. Doet een beetje denken aan het sprookje van Hans en Grietje, toch prachtig die kinderlijke logica. 

Wil je nog drolletjes raden, bezoek zeker de playlist van het Youtube kanaal van de Zoo Antwerpen.

  Zoek een potje plasticine en laat je kindje giraf drolletjes draaien. Weer een leuke oefening voor de fijne motoriek. 

 

4) Met een giraf moet je niet sollen

Giraffen wonen op een savanne en daar zijn ze niet alleen. Ze hebben nog enorm leuke vrienden daar zoals de okapi (hun kleinere neefje), het schubdier en het aardvarken. 

Okapi neef van de giraf

Hoe lief een giraf er ook uit uitziet, valt er niet mee te sollen. Ze hebben in principe geen natuurlijke vijanden (de stroper dus niet meegerekend), maar zelfs een leeuw blijft liever uit de buurt van de giraf. Door hun snelheid en hun hoogte zijn het geen eenvoudige slachtoffers, maar als dat niet genoeg hebben is er het geheime wapen. Eén trap van een giraf kan de schedel van een leeuw verbrijzelen. Toch een verborgen superheld die giraf. 

Giraf superheld Mayown with baby love
Gehaakte supergiraf - € 54,95 bij With Baby Love
 

5) De langste dag van het jaar valt vaak samen met wereldgiraffendag

De langste dag van het jaar valt altijd rond 21 juni en laat dit dus ook de wereldgiraffendag zijn. Dit kan geen toeval zijn, want zijn ook de dieren met de langste nek. De langste dag van het jaar, is de dag dat het het langste licht is (kort samengevat zonder te theoretisch te zijn). 

  Laat je kindjes een tekening maken van een giraf die geniet van de zon om deze dag te vieren en vergeet zeker jouw tekening niet te delen met #wereldgiraffendag.

 

Deze leuke top 5 over giraffen kon ik maken door het leuke materiaal op de website van de Zoo van Antwerpen en Planckendael. Zij hebben elk een website met allemaal educatief materiaal. Zo kan je veel dieren ontdekken zonder de trip naar de dierentuin. Wel best handig in deze tijden voor al die kindjes die de dierentuin missen. 

Voor oudere kindjes kan je zeker ook een kijkje nemen op www.zooscience.be

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.