5 tips om grootouders te betrekken in tijden van Corona

5 tips om grootouders te betrekken in tijden van Corona

TLDR 

5 tips om de band met de grootouders sterk te houden:

  • Schermbellen
  • Persoonlijk cadeautje opsturen
  • Virtuele verjaardag
  • Telehuiswerk begeleidt door opa
  • Grootouderlijk slaapmutsje 

Wil je meer weten en hoe deze tips aan te pakken, lees dan zeker verder!

 

De onwetendheid van wanneer ze de kleinkinderen nog eens zien is groot. Ze missen hun stemmen die door de gang klinken, de veel te enthousiaste knuffels, de ontwapende waarheid uit hun kindermond. Hoewel de ouders momenteel niet weten waar zich te verstoppen voor een moment rust, snakken de grootouders naar een dikke knuffel van die (b)engeltjes. 

 

Schermbellen

Voor sommige 60+ kent een smartphone geen geheimen meer, maar grotendeels maak je het best zo eenvoudig mogelijk. Zoek naar een app waarmee ze al werken zoals Messenger of Whatsapp. Zet je kindjes in de zetel (zodat de GSM het overleeft) en luister naar hun onsamenhangende onzin terwijl oma en opa glunderen van trotsheid. Om dit te veralgemenen, maar dit was hier het geval. Terwijl mijn kinderen eerder de binnenkant van hun neus toonden gevolgd door elke tekening die ze gemaakt hadden, voelde je de blijdschap van de andere kant van de lijn. 

 

Persoonlijk cadeautje

ikdenkaanjouMaak duizenden tekeningen, brieven, knutselwerkjes (zeker enkele tips te vinden in onze blog) en stuur deze op. Toch is het fantastisch als je ze kan verrassen met eens iets anders. Cartamundi, Smartphoto en Bpost sloegen virtueel (in deze coronotijden) de handen in elkaar. Hierdoor kan je deze tekening GRATIS laten drukken op een kaartenspel en GRATIS versturen via Bpost. Dit is een prachtig initiatief van 3 Belgische bedrijven. Als we iets bij With Baby Love belangrijk vinden zijn het mooie Belgische initiatieven een platform te geven. Maak gebruik van de actie tot het einde van de paasvakantie. 

https://www.smartphoto.be/nl/ik-denk-aan-jou

 

Vier verjaardagen virtueel

Is er één van jullie jarig tijdens deze periode (die waarschijnlijk nog wel even zal duren) zet dan alles klaar om virtueel de tafel te vullen. Zo zijn er verschillende mogelijkheden om samen 'Happy Birthday' te zingen. 

Pak al je mobiele apparaten samen en bel iedereen op om aanwezig te zijn en te zingen. Doe dit niet last minute en tref enkele voorbereidingen ...

  1. Laat ook de virtuele gasten thuis een taartje halen, zo eten ze precies mee. Ben je een beetje fantasievol dan kan je het idee geven aan de kindjes dat je het taartje door de computer geeft. Altijd een leuk WOW effect!
  2. Leg een lijstje aan, naar de winkel gaan is niet mogelijk en niet elke grootouder weet waar alles online te bestellen. Bezorg hen geen stress zodat ze zeker iets kopen dat jouw kapoen fantastisch vindt. Bij With Baby Love kan je een verjaardagslijstje leggen, wij verzenden alles GRATIS en mooi ingepakt! En je weet zeker dat je nog een Belgisch merkje koopt ook. Wil je meer informatie, contacteer ons op nicky@withbabylove.be

    verjaardagslijst
  3. Pak de pakjes samen uit zodat ze ook zien hoe gelukkig jouw kindje is bij het openen van het pakje. 

 

Samen taakjes maken

Vele leerkrachten zijn creatief aan de slag gegaan en we hebben bundeltjes gekregen. Telewerkende mama of papa kan niet heel de tijd motiveren en helpen, maar virtuele bomma of bompa wel. Stuur de werkblaadjes door en laat jouw kindje het samen doen. 

Zo heb jij even tijd om iets anders te doen en geraken die werkblaadjes ook weeral af. 

Slaapverhaaltje lezen

Koop een leuk voorleesboek en laat moeke, vake of oma, opa het verhaaltje eens lezen voor het slapengaan. Kies een leuk boek en stuur het op naar de grootouders of jij bladert door een leuk boek thuis, maar stuurt voordien enkele foto's op zodat ze het verhaal wel kunnen vertellen. Kies leuke boeken waarbij ze zelf een beetje kunnen bij fantaseren. 

 

De kleinkinderen houden en jong en zorgen voor vele grootouders voor die extra energie in hun leven. Energie die niet te stoppen is en nu door het coronavirus even gestopt is. Stuur hen deze energie virtueel door, want je zal blije grootouders hebben, maar ook blije kindjes. Geloof me zij missen hen ook. 

 

Laat me zeker weten welke tips je hebt gebruikt en heb je er nog deel ze zo kunnen we elkaar helpen. 

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.