Beloofd, ik klik je vast! Doe je mee?

Beloofd, ik klik je vast! Doe je mee?

geschreven door Nicky Malfliet

Autostoeltjes en de campagne via www.beloofd.be

Dit wilde ik al lang doen en ik hoop via deze post nog andere ouders te overtuigen. Ik beloof mijn twee schatjes Mathis en Finn altijd vast te klikken (zelfs voor die twee minuutjes naar de bakker). Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat Mathisje zo plichtbewust is dat hij kwaad wordt als ik rij en hij nog (per ongeluk) los zit of ik mijn gordel nog niet vast heb. 

Download HIER deze affiche en beloof het samen met ons via www.beloofd.be.

Nu we toch bezig zijn over vastklikken en autostoelen wil ik nog het volgende kwijt. Elke dag opnieuw stellen ouders zich de vraag welke autostoel is het beste, wanneer schakel ik over, ... Ten eerste ga ik je doorverwijzen naar een zeer goede en volledige brochure van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. (KLIK HIER) In deze folder vind je veel antwoorden op al je vragen. 

Natuurlijk heb ik met twee kleintje ook enige ervaringen met autostoeltjes. Wij hebben gekozen voor een stoel van groep 0 en groep 1 en groep 2 apart omwille van iets wat een verkoper ooit tegen mij wist te zeggen. De (0)/1/2/3 stoeltjes zijn goed voor sporadisch gebruik of grootouders, maar als ouder maak je intensiever gebruik van de stoeltjes waardoor het de kost waard is. Ik vond dit logisch klinken en wij hebben gekozen voor de verschillende versies en de grootouders de combinatiestoel aangeraden. 


BRON: brochure van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde

Hierboven krijg je snel een overzicht wanneer je dient over te schakelen. Persoonlijk ben ik groep 0 lang blijven gebruiken, terwijl andere aandrongen om te veranderen naar groep 1 vanaf 12 maanden. De stoel groep 0 is de veiligste en je kindje zit tegen de richting in waardoor het beter beschermd is bij een ongeluk. Er zijn slechts twee redenen om te wijzigen. Je kindje weegt meer dan 13 kg of het hoofd komt boven de stoel uit, laat de beentjes er maar over bengelen. 

Het isofix systeem zorgt ervoor dat het eenvoudig is om de stoel te installeren en een stoel groep 0 is op 1-2-3 in de auto gezet. In mijn ogen is het de meerprijs waard voor het gemak nadien. 

Kies een stoel die voldoet aan de Europese veiligheidsrichtlijnen en die je mooi vind, want hij staat wel enkele jaren in je auto te glinsteren. 

CHILDHOME is één van enige Belgische speler die ik momenteel gevonden heb die mooie autostoeltjes aanbiedt. Bekijk ons assortiment HIER

 

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.