Kiwi, de groene hulk voor jouw superhelden!

Kiwi, de groene hulk voor jouw superhelden!

Werkende mama zijn heeft vaak tot gevolg dat je niet veel extra tijd hebt, zeker met jonge kindjes in huis. Hierdoor is het daarom moeilijk om altijd gezond eten op de menu te plaatsen. Dus zoeken wij graag samen naar #momhacks.

Kiwi superfruit

Mijn persoonlijke laatste ontdekking de kracht van de kiwi. Gezond eten is cruciaal, dat weet iedereen. Echter stellen we ons eerder de vraag, Hoe combineren we gezond eten met een drukke agenda. De kiwi is een eerste stap in de goede richting naar een gezonder menu.

Kiwi, gezond?

Mijn aandacht werd getrokken toen een dame op de radio vertelde over het afslankende effect van een kiwi. Kort samengevat staat deze groene hulk perfect op de lijst van gezonde voeding en ondertussen doe ik iets aan mijn lijn. Echter moeten we nieuwe informatie controleren op hun juistheid. Dus op onderzoek naar de voor mij onbekende supertalenten van de kiwi. Ik vond de hulk onder de fruitsoorten! 

Nu kan ik hier een lijstje maken van de voordelen (en ja, dat komt) om de kiwi zeker op je boodschaplijstje onder gezond eten must have. maar daarna toch even vertalen naar de extra's voordelen voor een drukbezette mama. We starten wel even met een tof weetje om dat gesprek op gang te trekken bij het promoten van de kiwi's bij andere mama's.

Wist je dat?

Kiwi's oorspronkelijk niet van Nieuw-zeeland komen, dat is gewoon een prachtig staaltje marketing. Ze zijn afkomstig van China en de vrucht draagt daar de naam 'Yang Tao'. Nu het gesprek toch gaat over kiwi's, kan je rustig al de voordelen van de vrucht opsommen of misschien stilzwijgen anders zijn ze uitverkocht in de winkels en moet je weer op zoek naar nieuwe alternatieven voor gezond te eten. 

Is het nu waar?

Bevat meer vitamine C dan een appelsien

Het vertaalt zich in minder zieke kindjes dus niet meer zoeken naar noodopvang of uitgeput op het werk aankomen door die slapeloze nachten. De kiwi versterkt de immuniteit en dat is logisch.

Minder opgeblazen gevoel

Niet meer moeten springen tot we 's morgens die broek toe krijgen, maar gewoon in 1-2-3 onze favoriete broek aan. 

Goed voor de ogen

Nog sneller heb je door dat je deugnieten iets doen dat niet mag en dan kunnen we voorkomen in plaats van crisismanagement na de feiten.

Vertraging van de veroudering

Al die dure zalfjes kun je wegsteken, want door de kiwi blijf je er verbluffend jong en gezond uitzien, zelfs na die vele slapeloze nachten.

Draagt bij tot een goede nachtrust

vertaalt is dit de kleintjes die goed slapen en jij die zeker nog eens 8 uur achter elkaar kan slapen of energie krijgt voor andere leuke avondactiviteiten.

Versterkt hart- en bloedvaten

Je blijft lang gezond en fit om ook jouw kleinkinderen te zien opgroeien en het leukste van al is deze kleine kindjes geef je gewoon terug af ;-). Dus als oma of opa zet de kiwi's maar onder super gezond eten!

last but not least: Gewichtverlies

Volgende verjaardag moet je niet enkel kijken naar die taart, maar eet je gewoon een stuk mee. De kiwi laat ze verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Belgisch gezond alternatief

Zie enkel voordelen en voor wie nu denkt, maar wat met de afstand van die kiwi. We willen kiezen voor gezond eten, maar ecologisch verantwoord. Dan hebben we een Belgisch alternatief DE KIWIBES! Dus nu allemaal gewoon smullen want een kiwi per dag is de PERFECT #momhack!

Een prachtige ontdekking en vertel kindjes dat ze zo sterk worden als de Hulk door kiwi's te eten (en het zou zo waar nog eens kunnen) en ze vragen achter deze gezonde snack.


Om de kiwi nog leuker te maken, kan je kiezen uit één van onze leuke sets met een vork en lepel (en soms een vork).

Bestek Bo jungle buigbaar om kiwi te eten
Ontdek een leuk bestek uit ons assortiment

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.