Inspiratie bij de voornaam (meisje / jongen)

Inspiratie bij de voornaam (meisje / jongen)

WELKE NAAM GEEF JE AAN JE KLEINE WONDER?

geschreven door Nicky Malfliet

Vanaf dat de stress gepasseerd is over de eerste drie maanden, begint de zoektocht naar een juiste naam. Persoonlijk vond ik het een moeilijke zoektocht. We waren dan zo blij dat we een naam hadden en dan bleek die in de TOP 10 te staan. 

Mijn twee zonen heten Mathis (Giraf) en Finn (Pinguïn), ze stonden ook ineens figuur voor mijn prachtige logo. Mathis heeft de top 10 verlaten, maar Finn pronkt nog steeds op de vierde plaats. Hieronder vind je de top 10 van afgelopen maand (5 februari - 5 maart 2018) misschien kunnen deze lijstjes je inspireren. Je kan ook zelf op ontdekkingstocht gaan bij Kind & Gezin.  

 

Dan heb je een voorkeur, maar vind je partner het misschien maar niets. Daarom geef ik je graag hieronder nog enkele tips om het vlot te laten verlopen. 
  • Schrijf op waaraan een naam moet voldoen bijv. korte naam, franse invloed, ...
  • Maak onafhankelijk van elkaar een lijstje met je favoriete namen
  • Kies uit je lijstje jouw top 3
  • Probeer na te denken waarom je deze namen zo mooi vindt
  • Bespreek pas na vorige stappen de naam met je partner

Door dit lijstje op te maken, heb je er eens rustig over kunnen nadenken. Je kan ook eens nadenken waarom je een bepaalde naam wilt en kan hierover dan rustig praten met je partner. De voorbereiding zorgt ervoor dat indien je niet direct tot een akkoord komt dan je de emoties in bedwang kan houden. 

De keuze van de naam is een belangrijke beslissing en als laatste tip geef ik dan zeker mee om de naam te testen met de achternaam, maar ook eens in jullie wandelgangen in je knusse nest. 

Veel succes en voor een geboortelijstje staan we ook steeds voor je klaar (wij komen zelfs tot bij je thuis)!

Meer informatie over geboortelijsten vind je hier: https://www.withbabylove.be/pages/geboortelijst-aan-huis

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.