Paasversiering op zijn best is zelfgemaakt

Paasversiering op zijn best is zelfgemaakt

geschreven door Nicky Malfliet

Zoutdeeg maken is zo simpel en je hebt er zoveel plezier mee.

Recept zoutdeeg (niet om op te eten):

  • 250 gr bloem
  • 125 gr zout
  • 125 cl lauw water
  • beetje olijfolie

Deze hoeveelheid is een goed begin, maar je kan steeds meer maken door de verhoudingen te bewaren (2 porties bloem t.o.v. 1 portie water en 1 portie zout)

We zijn er bijna. 

Hoe deeg maken?

  1. Meng het zout met de bloem, voeg dan het water toe en het scheutje olijfolie.  
  2. Nu mag je je handen vuil maken en kneden maar. 
  3. Blijven kneden totdat het deeg niet meer aan je handen plakt. 
  4. Nu haal je deegrol boven en rollen maar. 
  5. Zoek dan nog alle koekjesvormen en je bent vertrokken. 

Zet de oven op 100° graden en laat de leuke creaties in de oven staan van 1 tot 3 uur, afhankelijk van de dikte. deze hebben een uur in de oven gelegen. 

Nu kan je beginnen met de vormpjes te versieren. Hier is er geverfd en dan heeft de papa zich geamuseerd met enkele paasvormpjes om te toveren in leuke emoticons met een eenvoudige alcoholstift. 

Veel plezier en je resultaten delen mag altijd! 

Hier zijn de onze ...

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.