Vier stappen van ik ben bang naar zzzzzz

Vier stappen van ik ben bang naar zzzzzz

geschreven door Nicky Malfliet

Persoonlijk kan ik zeker niet meepraten over slechte slapers, maar wel genoeg verhalen over zotte acties om mijn oudste zoon te laten inslapen. 

We hebben een standaardritueel van flesje, verhaaltje en slapen, maar dan komt de fantastische zin "Ik ben bang in het donker" en dan start mama-modus 'hoe zotter, hoe beter'!

STAP 1: Waarvan heb je bang? 

Meestal is deze stap overbodig, want weet hij het niet echt. De enige oplossing die hij ziet is in het grote bed van mama gaan liggen, want daar heeft hij geen bang in het donker. Kinderlogica is toch kei logisch!

STAP 2: Grote jongens slapen in een eigen tentbed 

"Mathis, ik ben wel jaloers op jou dat jij in zo'n stoer tentbed mag slapen." En na een heel liefdesverhaal te vertellen over het prachtige bed en dat het helemaal zijn bed is. Zelf al enkele keren in en uit het bed gekropen om toch aan te tonen hoe jaloers ik wel niet ben, gaan we over naar stap 3. 

STAP 3: Monsters verjagen

Geruststellen dat mama een prachtige verjagingsdans doet voor de monsters. Dit houdt in om onder alle meubelen en kasten te kijken (met de nodige krakende geluiden, we worden wat ouder hé). Gekke bekken trekken zodat de monsters weggaan en Mathisje gerust stellen dat mama niet ver is indien er iets is. 

STAP 4: Lichtje aandoen

Lichtje aandoen zodat de kamer goed verlicht is en bijna alles zichtbaar en dan mijn laatste verdwijnmanoeuvre. "Mathisje, ik moet snel even beneden iets gaan halen". Geloof me 10 minuten later kom ik terug en in 90% van de gevallen ligt die gelukzalig te slapen. 

De mama-modus is uitbreidbaar eventueel knuffelmomenten. Gelukkig door het vol te houden moet ik het nog zelden toepassen. 

Maar we doen toch zotte dingen om ons kindje te doen slapen ...

Meer informatie over slapen en slaapmoeilijkheden bij 4-10 jarigen vind je bij Kind & Gezin: http://www.groeimee.be/sites/default/files/kin076_expoo_slapen.pdf 

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.