Wat nu met al die Disney stickers?

Wat nu met al die Disney stickers?

geschreven door Nicky Malfliet
De actie van Carrefour/Delhaize/... is afgelopen,
de Facebookposts van mama's en papa's
voor die ontbrekende stickers beginnen af te nemen,
maar wat doe je nu met al die overgebleven dubbeltjes. 

Weggooien is zonde, maar ze in een schuif stoppen om zo met de jaren rommel te verzamelen is ook niet echt een optie.

Hieronder vind je enkele leuke ideetjes.
MEMO-SPEL 

Koop dikker papier zodat het zeker niet doorschijnt. Zoek alle stickers waarvan je er twee hebt. Laat je kindje alle stickers 'mooi' op een blad papier plakken (zo zijn ook even zoet). Mathis plakte ze schots en scheef, toch zeiden we 'Amai, wauw, ...'. We konden er toch rond knippen.

Knip al de stickers opnieuw uit en zo kan het spel beginnen. De grote van je memospel kies je zelf en als je kindje wat jonger is, kan je eventueel ze per 5 paar een andere kleur papier geven.
PUZZEL MEMO

Ook met de twee stickers die samen één geheel vormen kunnen we een memospel maken. Het maken is identiek aan hierboven, maar nu moet je samen zoeken naar twee helften die bij elkaar horen. Zodat ze terug een geheel vormen. Is al een gevorderde versie.
KNUTSELMATERIAAL

Natuurlijk kan je het simpeler houden en met de stickers waarvan geen dubbels zijn, kan je mooie kunstwerkjes maken. Zo heb je weer iets extra om elke tekening op te vrolijken. 
Met deze tips zijn je kindjes even zoet en daarna kunnen ze nog uren spelen, terwijl jij geniet van een glaasje wijn en een straaltje zon of wat werk gedaan krijgt. 

Veel plezier!
Nicky

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.