Sint Maarten - Sinterklaas - Kerstman ... wat nu?

Sint Maarten - Sinterklaas - Kerstman ... wat nu?

geschreven door Nicky Malfliet

We staan weer voor een periode vol cadeautjes voor onze kleine peuters, kleuters en kinderen. Kiezen is vaak moeilijker dan we denken. Volgen we de ‘keuze’ van de reclame, waar onze kinderen van overspoeld worden? Volgen we het gender-related speelgoedje? Of laten we ons leiden door de prijs, kwaliteit en duurzaamheid of gewoon de fun?

Bij de aankoop flitst het duiveltje en het engeltje van ons ene oor naar het andere: educatief of gewoon eens iets dat de deugniet in ons kind oproept? Is plezier een antagonist van opvoedkundige speeltjes? Hoeft helemaal niet, alleen is het zoeken tussen de overvloed aan aanbod.

Je leest het al. Sinterklaaspakjes kopen, kerstboom cadeautjes of Chanoeka geschenkjes, het is een taak waar we best even bij stilstaan. Grootouders overstelpen onze kleintjes met pakjes. Je denkt nu al aan het opruimen van de grote zak met legoblokjes, de grote hoop puzzelstukjes terug in de juiste doos te steken, en de overdaad aan speeltjes die ver uit elkaar lopen en waar geen rode draad in zit.

Daar is iets aan te doen. Laten we even spreken met Moeke en Pepe, met meter en peter, met ons Tante Mi en Nonkel Louis. Als we nu eens dit jaar de speeltjes op elkaar af te stemmen?  

  • Een treinstel kan in delen aangekocht worden, iedereen een stukje van het traject, zorgt voor een heus treinnet.
  • Bouwpakketen, kastelen of boerderijen, gewoon zalig als opa en oma de diertjes kopen, moeke en pepe de boerderij en meter en peter de ridders!
  • Een knutselset bij elkaar kopen, gewoon dolle pret. Mémé de stiften, pépé de pennenzak, tante Ri de verfjes en nonkel Louis de tekenboek.

Zo zijn er nog tal van ideeën om samen je kleuter of kinderen te laten wegdromen naast hun schoentje van Sinterklaas of bij de kerstboom op de vroege kerstmorgen.

Wij helpen Sinterklaas graag een handje als gecertificeerd Sinterklaasmagazijn. In samenspraak kwamen we tot dit mooie pakje op aanvraag.

 

 

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.