Kindvriendelijk recept: Bloemkoolsoep

Kindvriendelijk recept: Bloemkoolsoep

geschreven door Nicky Malfliet

 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Sommige ouders werken heel de dag en kunnen het dan nog opbrengen om 's avonds verschillende gerechten op tafel te toveren voor hun kinderen. Ik bewonder de energie en ga mij niet wagen aan de valkuil om te gaan zeggen hoe je je kinderen moet opvoeden. 

Echter heb ik een probleem, ik heb die energie niet. Dus ben ik altijd op zoek naar recepten die werken voor mezelf en voor de kinderen. Zodat ik niet elke dag spaghetti, frieten of eieren moet eten. 

Volgend recept kwam ik tegen in de folder van Colruyt (kostprijs per persoon zou 1,55 euro zijn). Ik wilde wel eens testen of de ingeschatte tijd klopte, want soms dien je een chefkok te zijn om deze tijd te halen. En natuurlijk even zien of die kleintjes het lusten en ik het zelf ook lekker vind ;-)

Mijn eerste getest recept is 

BLOEMKOOLSOEP MET ZOETE AARDAPPEL (gratis download)

Kloppen de boekskes

Het verliep enorm vlot om het recept te maken en er waren geen chefkok handelingen voor nodig. Ik heb het vlot tot een goed einde gebracht. Het voordeel van dit recept is dat de ingrediënten vrij algemeen zijn en dus makkelijk verkrijgbaar. 

Tijdens het maken heeft de oudste geholpen met kleine dingetjes, dus nog leuk om samen te doen. Ik moet zelfs toegeven dat ik de timers even snel instelden en de jongste ging afhalen van de kinderopvang. 

Door de zoete aardappel is het een kindvriendelijk recept en zijn ze er zot van, natuurlijk kan ik niet spreken voor elk kind. Hier was de jongste er zotter van dan de oudste. Persoonlijk vond ik het lekker en eenvoudig, dit maak ik zeker nog eens. Ik heb er wel nog een beetje kurkuma aan toegevoegd. 

UITSPRAAK : GOEDGEKEURD

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.