Mama, mama, mama voor mij een klaprozen bord

Mama, mama, mama voor mij een klaprozen bord

geschreven door Nicky Malfliet

Voedsel zijn de bouwstenen van een klein mensje in ontwikkeling, maar gaat dus ook gepaard met heel veel stress voor mama en papa. We zoeken constant naar gezonde voeding en proberen dit in een sexy verpakking te verkopen aan onze kinderen. Zo spreekt Delhaize over tovergroentjes zoals de oranje raketten, de kikkerski's, drakentanden en clownneuzen. Je zou voor minder groenten beginnen eten. 

Persoonlijk bangelijk hoe Delhaize dit aanpakt. Ze maken het leuk voor kind en ouder. Nu we de steun van Delhaize hebben om leuke namen te verzinnen voor onze groenten en de fantasiewereld van onze kinderen weer wat groter te maken, blijven leuke bordjes toch ook een meerwaarde. 

Beeld je in, etenstijd!

"Sofie, kom eten!" (lijkt een simpele opdracht)
"Mama, ik heb geen honger!"
"Maar Sofie zo lekker ..."
"Nee, ik wil niet" (in het beste geval blijft het bord staan, bij ons vliegt het toch al wel eens tegen de grond of blijft het eten niet op het bord liggen)
EN NU KOMT DE MAGIE ;-)
"Maar Sofie toch wel in je favoriete bord"
"Tuurlijk, mama lekker!" (Ok, ik ben een beetje aan't verkopen, maar het kan toch bijdragen)

Om terug te komen tot de essentie, ik liet echte mama's met echte kindjes onze bordjes, tasjes en lepel van Egmont Toys testen. We hebben hier twee versies van de klaprozen en de robot. 

Vier ouders werden verkozen vanuit een database van ouders die graag eens een product testen. Ze ontvingen ieder één lepel, één bord en één drinkbeker.

Eerste tester: BILLIE

"Ik vind het super om te zoeken naar de bloempjes en de vogeltjes in het speels design van de bordjes. Hierdoor eet ik goed om te ontdekken wat er achter mijn eten ligt en elke keer ben ik verbaasd. Natuurlijk is mijn mama iets kritischer."

Plus punten:

 • mooi design
 • slijtvast bij juist gebruik
 • duurzaam
 • correcte prijs

Min punten:

 • breekbaar, want blijft melamine
 • beker was niet lekvrij

Tweede tester: MARYLIN

"Het mooie bordje en tasje kan me bekoren en de vogeltjes trekken direct mijn volledige aandacht. Mijn broertje was een beetje jaloers en kreeg daarom de leuke robotset."

Plus punten:

 • mooi design
 • leuke felle kleuren
 • makkelijk te onderhouden
 • vaatwasbestendig

Min punten:

 • breekbaar
 • niet in microgolfoven

 

Derde tester: Owen

"Ik wil geen ander bord meer, want met deze robot vlieg ik direct naar de ruimte. Mama moet maar sneller afwassen zodat ik altijd uit dit bord kan eten."

Plus punten:

 • mooie tekening
 • beker goed in de hand
 • vaatwasbestendig

Min punten:

 • breekbaar
 • geen bijpassend vorkje

 

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.